handledare

Som bilskola erbjuder vi Introduktionsutbildning/Handledarutbildning vid privat övningskörning. Detta är ett krav från och med den 1 januari 2006. Handledare och elev kan gå på utbildningen separat eller tillsammans. Du kan även ha flera handledare. 

Varför gå handledarutbildning på vår bilskola?
På vår bilskola går vi igenom bl.a. vad som viktigt för att få till en säkrare och mer miljövänlig övningskörning. Genom tips och idéer hjälper vi på trafikskolan dig till bättre förberedelser, vad du bör tänka på samt hur du kan lägga upp övningarna på ett bra och metodiskt sätt.

Under utbildningen på vår bilskola får handledaren även möjligheten att ”damma av” sina gamla trafikkunskaper. Även om man är en bra förare är det alltid bra att repetera, ta del av nya trafikregler och vidga kunskaperna för att bli en bra handledare.

För att bli godkänd som handledare för privat övningskörning måste du:

  • Ha fyllt 24 år.
  • Sedan minst fem av de senaste tio åren ha körkort för fordon av det slag som övningskörningen avser.
  • Ha ett körkort som är utfärdat i Sverige eller annan EES-stat.
  • Ha vana och skicklighet i att köra det aktuella fordonet.
  • Ha gått en introduktionsutbildning.

Information om handledarutbildningen på vår bilskola
Utbildningen på vår bilskola är cirka tre timmar exkl. raster. Handledarutbildningen sker på kvällstid och startar 18.15 och slutar cirka 21.00. För att se våra aktuella kursdatum klicka på länken AKTUELLA KURSDATUM.

Bokning av handledarutbildningen gör du enklast genom att ringa till oss på tel. 08-618 48 00 för anmälan av ert deltagande i kursen. Handledarutbildningen kostar 500 kr per person.

Återbud till inbokad kurs ska ske senast dagen före den aktuella kursen kl. 13.00. Vid frånvaro utan att avbokning skett i tid sker full debitering.